Recepti

Recepti Mlin Korošec

sladek kruh rozine m

Sestavine

  • 750 g gladke moke (MLIN KOROŠEC)
  • 0,5 l mleka
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 žlička soli
  • 5 g masla
  • 100 g rozin

 


Priprava
Postavimo kvasec (kvas, sladkor in malo toplega mleka).

V skledo damo moko, naredimo jamico, vanjo vlijemo kvasec, dodamo preostali sladkor, sol, stopljeno maslo in toplo mleko po potrebi. Na koncu dodamo še rozine, ki smo jih oprali v vroči vodi.
Testo pustimo, da dobro naraste, nato ga še enkrat premesimo in pustimo, da vzhaja še pol ure. Testo damo na pekač, premažemo z mešanico jajca, moke in mleka in pečemo 10 min, pri 200, nato še 35 min pri 180 stopinjah.

Nazaj na recepte

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo teh piškotkov.

Več

Potrditev