Pšenični proizvodi
Pšenična ostra moka:
Pšenična ostra moka je največkrat uporabljena moka v gospodinjstvu, nenadomestljiva je pri pripravi rahlih piškotov, domačega biskvita, palačink, žličnikov in pri zgoščevanju različnih omak. |
Žita so ena izmed najbolj pomembnih skupin v naši prehrani, saj zagotavljajo vnos skoraj vseh za telo obveznih sestavin.
Podobno kot pri ostali prehrani, se tudi tukaj ravnajte po načelu pestrosti in raznolikosti: Mlinarstvo Korošec nudi različen nabor žit in žitnih izdelkov (mok, otrobov, zdrobov in kosmičev), s katerimi boste lahko pripravili okusen in zdrav zajtrk, polnovreden kruh, pravo domače kosilo ali okusne sladice.
Moke in drugi žitni izdelki, ki so vedno na voljo:
Pšenična ostra moka je največkrat uporabljena moka v gospodinjstvu, nenadomestljiva je pri pripravi rahlih piškotov, domačega biskvita, palačink, žličnikov in pri zgoščevanju različnih omak. |
Pripravite si odlične ajdove žgance, palačinke z ajdovo moko ali specite ajdov kruh z orehi. Ajdova moka je brez glutena, zato je pogosta izbira tistih, ki trpijo za celiakijo. |
Ržena moka je nepogrešljiva pri pripravi črnega kruha. Ima značilno temno barvo, uporabimo jo lahko tudi pri pripravi medenjakov, a priporočljivo jo je mešati z belo moko. |
Pirina moka je zadnje čase vse bolj popularna v gospodinjstvih. Primerna je za peko različnih kruhov, vse
pogosteje pa se jo uporablja tudi pri peki peciva.
|