Recepti

Recepti Mlin Korošec

sladek kruh rozine m

Sestavine

  • 200 g koruzne moke
  • 200 g pšenične ostre moke
  • 4 jajca
  • 8 g soli

 

 


Priprava
Iz sestavin ugnetemo čvrsto testo, ki ga zavitega v folijo pustimo počivati vsaj pol ure v hladilniku.

Kepo testa razrežemo na približno 6 enakih delov. Vsak del razvaljamo na 0,5 cm debelo. Nadaljujemo s strojčkom za izdelovanje rezancev, kjer vsak del ponovno razvaljamo na poljubno debelino. Trakove pustimo, da se nekoliko osušijo in jih nato razrežemo v rezance. Rezance lahko oblikujemo v gnezdeca, kjer jih pustimo, da se čisto posušijo. V kolikor nimamo strojčka za izdelovanje rezancev lahko testo na tanko razvaljamo z valjarjem, ga pustimo, da se rahlo osuši, zvijemo v »rulado« in narežemo 1 centimeter široke trakove, ki jih prav tako posušimo.

 

Nazaj na recepte

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo teh piškotkov.

Več

Potrditev