Recepti

Recepti Mlin Korošec

sladek kruh rozine m

Sestavine

  • 1 kg pirine moke
  • 20 g soli
  • 1 kocka kvasa
  • 5 dl mleka
  • 2 dl olja
  • 5 žličk sladkorja
  • + jajce za premaz in različna semena za posip (groba morska sol,
    mak, kumina, črna kumina, sezam,…)


Priprava
V 1 dl toplega mleka dodamo sladkor in malo moke ter kvas in pustimo vzhajati.

Pripravljeni moki dodamo sol, mleko in olje ter vzhajan kvas in zamesimo gladko in mehko testo. Pustimo vzhajati na dvojni volumen. Testo razdelimo na 12 delov in ga oblikujemo v kroglice, ki jih še malo vzhajamo. Vsako razvaljamo v krog ki ga razrežemo na 8 enakih trikotnikov. Vsakega od širše strani proti konici tesno zvijemo in polagamo na pekač, kjer še slaniki malo vzhajajo. Pečico segrejemo na 180 stopinj C. Slanike premažemo z razžvrkljanim jajcem in potresemo s poljubim posipom. Pečemo cca. 20 minut.

 

Nazaj na recepte

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo teh piškotkov.

Več

Potrditev