Recepti

Recepti Mlin Korošec

sladek kruh rozine m

Sestavine

  • 500 g gladke moke
  • 60 g rjavega sladkorja
  • 5 g soli
  • 2 jajci
  • 100 g rozin
  • 40 g raztopljenega masla
  • 1 kocka kvasa
  • 3 dl mlačnega mleka
  • + 50 g moke in malo vode


Priprava
Mleku dodamo sladkor in vanj nadrobimo kvas ter pustimo vzhajati. Rozine namočimo v topli vodi.

Moko zmešamo s soljo, dodamo eno jajce, maslo, odcejene rozine in kvasni nastavek. Zelo dobro pregnetemo, da dobimo gladko testo, ki ga pustimo vzhajati 45 minut.

Testo razdelimo na 12 enakih delov, ki jih oblikujemo v lepe kroglice. Nadevamo jih na pekač, obložen s peki papirjem. Pustimo jih vzhajati še 20 minut. Potem z ostrim nožem na vrhu vsake zarežemo križ in še malo vzhajamo.

Pečico segrejmo na 220 stopinj C. Z drugim razžvrkljanim jajcem premažemo pince. Za križ v skodelici zmešamo moko z malo vode, da dobimo gosto pasto. S pomočjo plastične vrečke z odrezano konico na vsako pinco nabrizgamo križe. Pečemo približno 20 minut.

 

Nazaj na recepte

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo teh piškotkov.

Več

Potrditev