Sestavine
- 600 g gladke moke (lahko pirine bele)
- 12 g soli
- ½ kocke kvasa
- 2 žlički sladkorja
- 20 g sladkorja
- 2,5 dl mleka
- 150 grškega jogurta
- + 1 jajce in žlica mleka za premaz
Priprava
V 1 dl mlačnega mleka damo sladkor in malo moke ter zdrobljen kvas. V skledi pripravimo moko, sol, maslo in jogurt ter dodamo kvasec in
preostalo mleko.
Zamesimo voljno testo in pustimo vzhajati na dvojni volumen. Testo razdelimo na 9 delov in vsakega posebej razvaljamo v krog ter zvijemo. Na pekaču pustimo vzhajati. Pečico segrejemo na 180 stopinj C. Preden jih damo v pekač jih premažemo z razžvrkljanim jajcem razmešanim z mlekom ter potresemo s poljubnim posipom (sir, mak, sezam …). Pečemo cca. 35 minut do zlato rjave barve.