Sestavine
- 70 dag gladke moke
- 2,5 dl olja
- 2,5 dl mleka
- 100 g sladkorja
- 2 jajci
- 1 kvas
- 10 g soli
- 1 vanilin sladkor
- 2 žlici kakava
- + jajce za premaz
Priprava
V malo mleka damo žličko sladkorja in žličko moke ter razdrobimo kvas. V moko dodamo sladkor, vanilin sladkor in sol. Prilijemo olje in mleko ter pripravljen kvasec in jajce.
Zgnetemo voljno in nekoliko mehkejše testo in ga razdelimo na dva enaka dela. V eno polovico vgnetemo še kakav. Obe polovici pustimo vzhajati na dvojni volumen. Vsako polovico razdelimo na 6 enakih delov, ki jih oblikujemo v kroglice in še pustimo vzhajati. Vsako kroglico posebej razvaljamo v krog. Skupaj položimo en beli in en rjavi krog, enega na drugega ter razrežemo na 8 trikotnikov in vsakega posebej zvijemo v rogljiček. Zložimo na pekač in premažemo z razžvrkljanim jajcem. Damo pečt v predhodno ogreto pečico na 200 stopinj C. Pečemo do zlatorjave barve.