Recepti

Recepti Mlin Korošec

zdrobovo pecivo mSestavine za 8 oseb

  • 125 g zmehčanega masla
  • 120 g sladkorja
  • 1 žlička vanilijeve arome
  • 2 jajci
  • 1 žlička drobno naribane pomarančne lupinice
  • 180 g polnomastnega jogurta
  • 300 g pšeničnega zdroba
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 0,5 žličke pecilnega praška
  • 80 g celih olupljenih mandljev
  • 1 žlička masla za namastitev pekača


Priprava
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Globok pekač (velikosti 20 x 20 cm ali 20 x 30 cm) namastimo z maslom. Dno pekača obložimo s papirjem za peko. Mandlje previdno razpolovimo.

V skledi z električnim mešalnikom kremasto umešamo zmehčano maslo, sladkor in vanilijevo aromo. Med nenehnim mešanjem postopoma, enega za drugim, vmešamo jajca. V jajčno-masleno zmes vmešamo naribano pomarančno lupinico in jogurt.

V skledi zmešamo pšenični zdrob, pecilni prašek in sodo bikarbono. Mešanico suhih sestavin v dveh ali treh obrokih počasi vmešamo v zmes jogurta, masla in jajc.

Pripravljeno testo enakomerno razporedimo po pripravljenem pekaču in po vrhu lepo pogladimo. V testo z nožem na rahlo zarišemo kvadrate. Vsak kvadratek okrasimo z rožico, ki jo naredimo iz polovic olupljenih mandjev (glej sliko). Pecivo pečemo v ogreti pečici 30 do 35 minut. Ko se na površini zlatorjavo obarva, ga vzamemo iz pečice.

Pečeno pecivo ohladimo v pekaču, nato pa ga po zarisanih črtah razrežemo na kvadrate, ki jih serviramo na velik krožnik ali pladenj in postrežemo.

 

Nazaj na recepte

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo teh piškotkov.

Več

Potrditev