Recepti

Recepti Mlin Korošec

sladek kruh rozine m

Sestavine

  • 600 g gladke moke (lahko pirine bele)
  • 12 g soli
  • ½ kocke kvasa
  • 2 žlički sladkorja
  • 20 g sladkorja
  • 2,5 dl mleka
  • 150 grškega jogurta
  • + 1 jajce in žlica mleka za premaz


Priprava
V 1 dl mlačnega mleka damo sladkor in malo moke ter zdrobljen kvas. V skledi pripravimo moko, sol, maslo in jogurt ter dodamo kvasec in
preostalo mleko.

Zamesimo voljno testo in pustimo vzhajati na dvojni volumen. Testo razdelimo na 9 delov in vsakega posebej razvaljamo v krog ter zvijemo. Na pekaču pustimo vzhajati. Pečico segrejemo na 180 stopinj C. Preden jih damo v pekač jih premažemo z razžvrkljanim jajcem razmešanim z mlekom ter potresemo s poljubnim posipom (sir, mak, sezam …). Pečemo cca. 35 minut do zlato rjave barve.

 

Nazaj na recepte

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo teh piškotkov.

Več

Potrditev