Recepti

Recepti Mlin Korošec

Vlečeno testo

sladek kruh rozine m

Sestavine

  • 500 g pšenične gladke moke
  • 10 g soli
  • topla voda (cca. 2,5 dl)
  • 100 g masla

 




Priprava
Moko zmešamo s soljo in postopoma dodajamo toplo vodo, da dobimo mehko in voljno testo.

Preberite več: Vlečeno testo

PIRINI SLANIKI

sladek kruh rozine m

Sestavine

  • 1 kg pirine moke
  • 20 g soli
  • 1 kocka kvasa
  • 5 dl mleka
  • 2 dl olja
  • 5 žličk sladkorja
  • + jajce za premaz in različna semena za posip (groba morska sol,
    mak, kumina, črna kumina, sezam,…)


Priprava
V 1 dl toplega mleka dodamo sladkor in malo moke ter kvas in pustimo vzhajati.

Preberite več: PIRINI SLANIKI

VELIKONOČNE PINCE

sladek kruh rozine m

Sestavine

  • 500 g gladke moke
  • 60 g rjavega sladkorja
  • 5 g soli
  • 2 jajci
  • 100 g rozin
  • 40 g raztopljenega masla
  • 1 kocka kvasa
  • 3 dl mlačnega mleka
  • + 50 g moke in malo vode


Priprava
Mleku dodamo sladkor in vanj nadrobimo kvas ter pustimo vzhajati. Rozine namočimo v topli vodi.

Preberite več: VELIKONOČNE PINCE

ŠTRUČKE S POSIPI

sladek kruh rozine m

Sestavine

  • 600 g gladke moke (lahko pirine bele)
  • 12 g soli
  • ½ kocke kvasa
  • 2 žlički sladkorja
  • 20 g sladkorja
  • 2,5 dl mleka
  • 150 grškega jogurta
  • + 1 jajce in žlica mleka za premaz


Priprava
V 1 dl mlačnega mleka damo sladkor in malo moke ter zdrobljen kvas. V skledi pripravimo moko, sol, maslo in jogurt ter dodamo kvasec in
preostalo mleko.

Preberite več: ŠTRUČKE S POSIPI

DVOBARVNI ROGLJIČKI

sladek kruh rozine m

Sestavine

  • 70 dag gladke moke
  • 2,5 dl olja
  • 2,5 dl mleka
  • 100 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 1 kvas
  • 10 g soli
  • 1 vanilin sladkor
  • 2 žlici kakava
  • + jajce za premaz


Priprava
V malo mleka damo žličko sladkorja in žličko moke ter razdrobimo kvas. V moko dodamo sladkor, vanilin sladkor in sol. Prilijemo olje in mleko ter pripravljen kvasec in jajce.

Preberite več: DVOBARVNI ROGLJIČKI

ZDROBOVO PECIVO Z JOGURTOM IN MANDLJI

zdrobovo pecivo mSestavine za 8 oseb

  • 125 g zmehčanega masla
  • 120 g sladkorja
  • 1 žlička vanilijeve arome
  • 2 jajci
  • 1 žlička drobno naribane pomarančne lupinice
  • 180 g polnomastnega jogurta
  • 300 g pšeničnega zdroba
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 0,5 žličke pecilnega praška
  • 80 g celih olupljenih mandljev
  • 1 žlička masla za namastitev pekača


Priprava
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Globok pekač (velikosti 20 x 20 cm ali 20 x 30 cm) namastimo z maslom. Dno pekača obložimo s papirjem za peko. Mandlje previdno razpolovimo.

Preberite več: ZDROBOVO PECIVO Z JOGURTOM IN MANDLJI

AJDOVE PALAČINKE S PINJENCEM

ajdove palačinke mSestavine za 4 osebe

  • 200 g ajdove moke
  • 3 žlice sladkorja
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 0,5 žličke soli
  • 30 g masla (približno 3 žlice)
  • 475 ml pinjenca
  • olje za peko palačink



Priprava
V manjši kozici na nizki temperaturi počasi stopimo maslo. V večji skledi zmešamo ajdovo moko, sladkor, sodo bikarbono in sol. V skledo s suhimi sestavinami vlijemo stopljeno maslo in začnemo z ročno metlico mešati vse sestavine. Med nenehnim mešanjem počasi prilivamo pinjenec. Prilijemo samo toliko pinjenca, da dobimo maso primerne gostote. Ko se vse sestavine povežejo v gosto tekoče testo, prenehamo z mešanjem.

Preberite več: AJDOVE PALAČINKE S PINJENCEM

SLADEK KRUH Z ROZINAMI

sladek kruh rozine m

Sestavine za 14 oseb

  • 1 kg moke
  • 2 jajci
  • 6 rumenjakov
  • 100 g masla
  • 100 g sladkorja
  • 2 žlici ruma
  • 3 dl mlačnega mleka (okoli 20 °C)
  • 150 g rozin
  • 1 rezina limonine lupine
  • 1 žlička soli
  • kvasec
  • 1 kocka kvasa
  • 2 dl mlačnega mleka (okoli 20 °C)


Priprava
V manjši skodelici pripravimo kvasec iz 2 dl mlačnega mleka, v katerega nadrobimo kvas in z žlico dobro premešamo, da se kvas razpusti. Dodamo še 1 žlico moke in ponovno dobro premešamo. Kvasec pustimo stati na toplem mestu vsaj 15 minut. Vmes preberemo in očistimo rozine.

Preberite več: SLADEK KRUH Z ROZINAMI

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo teh piškotkov.

Več

Potrditev