Recepti

Recepti Mlin Korošec

sladek kruh rozine m

Sestavine

  • 70 dag gladke moke
  • 2,5 dl olja
  • 2,5 dl mleka
  • 100 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 1 kvas
  • 10 g soli
  • 1 vanilin sladkor
  • 2 žlici kakava
  • + jajce za premaz


Priprava
V malo mleka damo žličko sladkorja in žličko moke ter razdrobimo kvas. V moko dodamo sladkor, vanilin sladkor in sol. Prilijemo olje in mleko ter pripravljen kvasec in jajce.

Zgnetemo voljno in nekoliko mehkejše testo in ga razdelimo na dva enaka dela. V eno polovico vgnetemo še kakav. Obe polovici pustimo vzhajati na dvojni volumen. Vsako polovico razdelimo na 6 enakih delov, ki jih oblikujemo v kroglice in še pustimo vzhajati. Vsako kroglico posebej razvaljamo v krog. Skupaj položimo en beli in en rjavi krog, enega na drugega ter razrežemo na 8 trikotnikov in vsakega posebej zvijemo v rogljiček. Zložimo na pekač in premažemo z razžvrkljanim jajcem. Damo pečt v predhodno ogreto pečico na 200 stopinj C. Pečemo do zlatorjave barve.

 mlin korosec dvobarvni rogljicki3

 mlin korosec dvobarvni rogljicki2a

 

Nazaj na recepte

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo teh piškotkov.

Več

Potrditev